סדנאות קייץ לילדים ונוער 2011 הקייץ התקיימו סדנאות בישול ואפייה בביתי בחיפה, הילדים נהנו מפעילות כיפית, התנסו בהכנת מאכלים בתחומים רבים. הסדנאות כללו גם פעילות יצירה בהנחייתה של מיקי מקובר. הסדנאות היו לילדים בגילאים 10-14. התקיימו סדנאות בישול ואפייה בשתי מתכונות: סדנת טועמים עולם סדנת מאכלי עדות כל סדנא נמשכה 10 ימים, שעות הפעילות: 08:30 -13:30, ימי א'-ה'. בכל אחת מהסדנאות למדו הילדים מושגי בסיס מעולם הבישול והאפייה, למדו תיאוריות וטכניקות שונות, דיברנו על קצה המזלג על חשיבות המזון הבריאותי, וכמובן בישלנו ואפינו. מחיר ליום לילד 100 ש"ח. פתחנו כל בוקר בארוחת בוקר קלה, המשכנו עם קצת חומר תיאורטי על הנלמד באותו יום, וניגשנו לעבודה מעשית. לארוחת הצהריים הילדים אכלו ממעשי ידיהם. סדנת טועמים עולם יום איטליה : הכנת פיצה, הכנת פסטה במכונה ידנית ובישול רטבים, סלט אנטיפסטי, פנקוטה בטעמים יום יוון : צזיקי, סלט יווני, עלי גפן ממולאים, עוגת סולת עם דובדבנים יום צרפת : סלט ניסואז אמיתי, קרפ במילוי מלוח, פרנץ' טוסט בתוספת קרם פרש בייתי וקונפיטורת תפוחים יום ארה"ב : מקרוני אנד צ''יז, סלט קולסלאו, עוגיות שוקו-ציפס וקאפקייקס מקושטים יום אנגליה : מסיבת תה, עוגיות מקושטות ליד התה, סקונס מלוחים, פאי רועים יום לטיני : צ'ילי קון קרנה, גוואקמולה, פחיטס, טורטייה, אלפחורס יום אסייתי : סושי צימחוני, מוקפץ עוף וירקות, קינוח אורז דביק ומנגו יום שוק ישראלי : הכנת פלאפל, טחינה, אפיית פיתות, תחרות פיסול במרציפן יום קיץ: עיצוב בפירות וירקות, קוקטייל פירות העונה, סוכריות שוקולד (כמו טראפל) על מקל, טרייפל פירות הכנת ארוחת בוקר מפנקת להורים : פנקייק דלעת, לחמניות מתוקות, ממרחים- (טונה, טחינה, פסטו), מגדל ירקות ברוטב ויניגרט, סלט פירות. סדנת מאכלי עדות יום יוון: מאפה בצק עלים, מוסקה, עוגת סולת יום מרוקאי: קוסקוס, סלט גזר, קינוחי מרצפן יום פרסי: עלי מנגולד ממולאים, קובה במרק, סלט עשבי תיבול, ריבת חבושים יום רוסי: וריניקס ממולאים בדובדבנים, בלינצ'ס ממולאים בבשר, סלט כרוב יום טורקי: גבץ' ירקות ואורז, מאפה בצק פילו עם גבינה, קבב על מקל קינמון יום ערבי: סלט טבולה, מג'דרה של בורגול ועדשים, כנאפה יום הונגרי: מאפה בצק שמרים, בצקניות ברוטב עגבניות, סלט מלפפונים בתחמיץ עדין יום וינאי: שניצל וינאי, מאפה תפוחי אדמה ולקינוח שטרודל תפוחים יום אפייה: סדנאת טארטים מלוחים ומתוקים יום תימני: הכנת מרק בשר, מלווח וביצי חמינדוס בעגעניות טריות ועשבי תיבול, ולקינוח זלביה * הסדנאות התקיימו בחודשי יולי ואוגוסט 2011. לשרותכם בכל עת. לפנייה בנושאי הסדנא: רונית ים 054-3144811 yam@sendbread.co.il

 
 
שלח לחמך
שלח לחמך הינה מאפייה ביתית קטנה ואיכותית. כל המאפים הינם פרי עבודת יד ומיוצרים מחומרים טבעיים וטריים בלבד, ללא כל חומרים משמרים, משפרי אפייה או תוספות מלאכותיות אחרות.

תגובות: 0
צפיות: 14